Ontdek achter welke functietitel je ideale werk verstopt zit

Ontdek achter welke functietitel je ideale werk verstopt zit

Werk zoeken op functietitel is vaak de norm

Ander werk zoek je vaak door te zoeken op bepaalde functietitels. Functietitels die je noemt in gesprekken, op vacaturesites, op je CV en LinkedIn. Maar wat als jouw ideale werk achter een andere functietitel verstopt zit? Jouw ideale werkzaamheden leren vertalen naar een baan of opdracht. Hoe kun je dat doen zonder jezelf te beperken voornamelijk te letten op je opleiding en ervaring? Natuurlijk probeer je als professional met andere ogen te kijken naar het werk dat je zoekt. Toch is dat soms best lastig. Wat je hierin kan helpen? Think out of the box!

Zoektermen die passen: zo krijg je concreet resultaat

Leuk gezegd, maar hoe kom je aan een concreet resultaat? Welke functietitel of misschien beter, welke functietitels passen bij jou? Afgelopen week gaf ik hier een workshop over. Omdat de feedback van de deelnemers zo positief was, deel ik via deze weg ook graag een oefening die kan helpen jouw zoektocht naar werk een nieuwe impuls te geven. En het goede nieuws is: je kan het gemakkelijk thuis uitvoeren.

Oefening: nieuwe inzichten over functietitels die bij jouw ideale werk passen

  1. Brainstorm met jezelf en schrijf alles op wat in je opkomt bij onderstaande twee punten. Denk hierbij aan computervaardigheden als Excel, het opbouwen en onderhouden van zakelijke relaties tot paardenfluisteraar.
    ♦ Het allerliefste houd ik mij in mijn werk bezig met ..
    ♦ Ik ben goed in ..
  2. Vraag vervolgens iemand die je niet (goed) kent om naar de door jouw opgeschreven punten voor te kijken. Deze persoon mag daarna ook brainstormen door alle (concrete) werkzaamheden, functies of opdrachten, branches op te schrijven die bij hem/haar opkomen.

Let op: Om een zo goed en verrassend mogelijk resultaat te krijgen is het belangrijk dat je feedback krijgt van iemand die jou niet goed kent. Het hoeft niet lastig te zijn een onbekende te vinden: Vraag iemand uit je vriendenkring je te helpen door jouw brainstorm voor te leggen aan een collega, vriend of familie die jij niet kent. Er zijn genoeg mensen die willen helpen.

Wedden dat je functietitels terugkrijgt waar jezelf niet aan had gedacht? Ik ben benieuwd naar je ervaring!

Groet!

Loopbaancoach Eindhoven

 

Enjoy sharing!Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn

About Wytske Bronckers

Mijn naam is Wytske Bronckers. Anderen helpen bij het vinden wat men zoekt op het vlak van werk. Dat doe ik door mijn ervaring als psycholoog, coach en adviseur in het bedrijfsleven in te zetten. Resultaat is dat ik jou kan helpen duidelijk te krijgen welk werk en welk type organisatie bij jou past.