Hoe gemotiveerd ben jij voor je werk?

Solliciteren motivatie werk loopbaancoach

Waarom past jouw werk bij je?

Kun jij vertellen waarom je gekozen hebt voor het werk wat je doet? Uiteraard werk je om geld te verdienen. Dit doe je het liefst met leuk en inspirerend werk. Je kunt je afvragen waarom doe ik dit werk en waarom voor deze organisatie? Wat geeft jou voldoening in een baan en waarom?

Dit zijn een paar vragen die jou kunnen helpen om je motivatie duidelijker te krijgen. Wanneer jij je bewust bent voor welk (type) werk je warmloopt én waarom dit is, maakt het zoeken naar een baan een stukje gemakkelijker. Tijdens je zoektocht kun je dan gerichter te werk gaan door te focussen op bijvoorbeeld bepaalde vaardigheden, competenties, het type bedrijf, branche of specifieke functies.

Weten waarom iets bij je past heeft ook als voordeel dat je natuurlijker overkomt. Vraag een ervaren recruiter maar eens hoe duidelijk het verschil is tussen een sollicitant die met echte passie voor zijn vak  vertelt en iemand waarbij de motivatie wat verder te zoeken is. Een ander kunnen meenemen in jouw enthousiasme werkt in je voordeel bij een sollicitatiegesprek, tijdens je werk en is prettig in je sociale leven.

Stel jezelf de waarom-vraag

Hoe achterhaal je wat jou motiveert? Soms zie je door de bomen het bos niet meer en kan het best lastig zijn dit helder op een rij te krijgen. Gelukkig zijn verschillende manieren voor om hierin meer inzicht te krijgen. Een gemakkelijke manier die je zelf (of vraag iemand anders) kan doen is door continue door te vragen. Stel daarbij vooral de ‘waarom-vraag’ na elk antwoord dat je geeft.

Meer hierover weten of inspiratie op doen? Kijk dan ook naar onderstaande video (5 minuten) van Simon Sinek. Hij is de goeroe op het gebied van motivatie een inspiratie.

Ben je benieuwd en vind je het interessant om je te verdiepen in jouw motivatie en inspiratie en er samen met een expert naar te kijken en feedback te krijgen? Leuk om dat van je te horen!

 

Loopbaancoach Eindhoven

Enjoy sharing!Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn

About Wytske Bronckers

Mijn naam is Wytske Bronckers. Anderen helpen bij het vinden wat men zoekt op het vlak van werk. Dat doe ik door mijn ervaring als psycholoog, coach en adviseur in het bedrijfsleven in te zetten. Resultaat is dat ik jou kan helpen duidelijk te krijgen welk werk en welk type organisatie bij jou past.