Wanneer medewerkers op zoek gaan naar een nieuwe baan

Loopbaanbegeleiding Wytske Bronckers

Op zoek gaan naar nieuw werk rondom een mijlpaal qua aantal dienstjaren

Waarom start men vaak met het zoeken van een andere baan in de weken rond een gedenkwaardig aantal maanden of jaren dienstverband? Er blijken verschillende redenen te zijn, waaronder:

  1. Linkedin zorgt dat je mijlpaal van een bepaalde periode in dienst niet vergeten wordt. Jouw Linkedin-connecties kunnen in een update zien dat jij je werk al een mooie periode doet. Sommige mensen gaan je zelfs feliciteren. Je wordt met de neus op de feiten gedrukt: Hoe lang doe ik dit werk al? Een jaar, twee jaar, vijf jaar of tien jaar? Het kan een trigger zijn: Misschien wordt het tijd voor iets nieuws?
  2. Een mijlpaal qua dienstjaren blijkt een mooi moment om te reflecteren. Heb je een goed besluit genomen om te starten in de deze baan? Bij deze organisatie? Na een aantal jaren ga je serieuzer afwegen, wanneer wordt het tijd voor de volgende uitdaging?
  3. Functionerings- en beoordelingsgesprekken vinden vaak plaats na een bepaalde periode dat je in dienst bent. Bijvoorbeeld, na 12 maanden in dienst ga je samen met je manager de stand van zaken evalueren. Valt de feedback tegen? Of verwachtte je een salarisverhoging of promotie die je niet krijgt? Dat kan een reden zijn om buiten de deur te gaan kijken.

Overigens, het grootste verloop van medewerkers die rond gaan kijken voor een nieuwe baan blijkt te zijn na 12, 24 of 36 maanden dienstverband.

Volgens: ERE Recruiting Intelligence

Enjoy sharing!Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn

About Wytske Bronckers

Mijn naam is Wytske Bronckers. Anderen helpen bij het vinden wat men zoekt op het vlak van werk. Dat doe ik door mijn ervaring als psycholoog, coach en adviseur in het bedrijfsleven in te zetten. Resultaat is dat ik jou kan helpen duidelijk te krijgen welk werk en welk type organisatie bij jou past.